28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Гласуват окончателно актуализацията на бюджета

narodno sabranie

Актуализацията на държавния бюджет се очаква да бъде гласувана окончателно от Народното събрание. До късно снощи депутатите от ресорната комисия дебатираха по темата, като за окончателно решение остана въпросът дали и по какъв начин да бъде компенсиран бизнесът заради високите цени на тока.

След като не успяха да намерят достатъчен приходоизточник за подпомагане на бизнеса заради високите цени на тока, депутатите отхвърлиха всички предложения.

Председателят на регулатора Станислав Тодоров заяви:

„КЕВР в петък, 1 юли, ще обяви цените за битовите потребители. Ако няма гласувани приходи към този момент, а има гласувано задължение да компенсира бизнеса, Комисията трябва да вземе това предвид и трябва да обяви различни цени от предварително обявеното на 3,5%“.

Най-голямото перо в разходната част е заради увеличаването на пенсиите от 1 юли и индексацията на част от тях от 1 октомври.

Със законопроекта се правят промени и в данъчните ставки – ДДС за бира и вино в заведения се повишават до 20 на сто, а при хляба налогът ще бъде нулев.

За доставките на природен газ за отопление се сваля до 9 на сто. Временно от акциз се освобождават част от енергоносителите.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!