20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Очаква ни горещ месец юли

vreme

Месец юли е топъл месец. През месец юли 2022 година месечната температура ще бъде около 33-35 градуса. Максималните температури се очакват да достигат до 38 градуса, а най-ниските ще бъдат между 10 и 15 градуса. В повечето части на страната, месец юли 2022 година ще се окаже най-топлия и температурите ще отбележат рекордни стойности. Не е изключено на някои места скалата на термометъра да достига до 40 градуса, а е възможно и стойности до 43-44 градуса в обедните часове.

Кога ще бъдат горещите дни през месец юли 2022 година?

Времето ще се задържи горещо почти през целия месец юли 2022 година. В югозападната част на страната е възможно температурите да достигнат стойности над 40 градуса. Около обяд температурите ще качат до 41- 43 градуса. Това време ще бъде характерно за някои от котловинните райони на западната част на страната, където и други години сме отбелязвали рекорди в температурите. Лекарите съветват в тези дни да не се излиза навън. Тези съвети се отнасят за хората с високо кръвно налягане и проблеми със сърдечно-съдовата дейност.

Какво време да очакваме по нашето Черноморие през юли 2022 година?

Чудесно време за плаж, средните температури ще са между 28 и 34 градуса. През Лятната ваканция 2022 година ще имаме прекрасно време за плаж.

Не очакваме валежи повече от нормалното за този период на годината. Валежните дни ще бъдат от четири до шест дни през месец юли 2022 година и те ще са краткотрайни, с летни бури и гръмотевици. Очакваме много горещото време около 20-ти юли, тогава температурите ще надхвърлят 40 градуса. Валежи са възможни в началото на месеца, в  дните четвърти-седми юли.

През Второто десетдневие ще се наблюдава засушаване. Всички които се готвят за Ваканция 2022 година трябва да имат запас от противослънчеви средства, без значение къде  ще отдъхвате – на планина или на море, не се излагайте на слънчевите лъчи, особено след обяд. Пийте много вода. Един – два литра на ден ще ви спасят от дехидратация по време на горещините през месец юли 2022 година.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.zdravni.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!