27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Язовир „Батак“ – в полезре­нието на щукарите

riba shtuka

Батак. Популярният родопски язовир става все по-популярен сред почитателите на риболова. Запалени риболовци разказват, че на куките си често вадят щука. Слухът вече е примамил щукарите за да пробват своя късмет. Запознати с темата коментират, във водите на язовира отскоро се е завъдил петнистият хищник. Като коментират, че това се дължи на факта, че хайверът на щуката е доста лепкав и се пренася от водоплаващите птици.

Рибата се хваща на тролинг. Ловят се и други видове риба живееща във водното огледало. Щуката предпочитала да плува в плитководието поради наличие на любимата й храна водна чума. Щуката  е едра хищна риба, широко разпространена в нашите води. Достига над 150 см дължина на тялото и тегло до 20 кг. Има сведения и за значително по-едри екземпляри.

Ако искате да хванете сериозна щука, пригответе сериозна примамка и здрави такъми. Проверете всичко предварително вкъщи. Не забравяйте багора (подобен на копие инструмент с шип) и голямото кепче.

 

 

 

 

Щуката трябва да се търси на най-плитките места, близо до растителността, добре е ако близо до плиткажа има коренища или дълбочина или едното и другото, плюс към всичко това ручейче или изворче . Тук може да има много щука и то едра.

 

 

 

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!