29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ангелина Николова от К. Димитриево ще участва във феста в Костандово

fest-Kostandоvo

К. Димитриево-Костандово. Всяка година в град Костандово се провежда Национален фолклорен фестивал „Костандово”. На 21 и 22 май, ще се състои двадесет и петото издание на събитието под патронажа на Министерството на Културата, Община Ракитово и Кметство Костандово.

На 22 май участие във феста ще вземе Ангелина Николова от пещерското село К. Димитриево, показва справка в списъка с участници. Peshteraprim припомня, че младата изпълнителка спечели златен медал на „Празник на цалапишкия бабек и вина“ през месец април т.г.

Гласовитата нашенка е солист на ФГ „Капитанка“ с художествен ръководител Маестро Иванка Паунова

Участие са записали изпълнители на български народни песни от София, Брацигово, Велинград, Розово, Ягодина, Септември и др.  Традиционният фестивал цели да съхрани и популяризира изворния, автентичен фолклор на България, да се представи пъстротата на българското фолклорно изкуство и по този начин да спомогне за запазване и предаване на културното наследство на младите поколения.

Празникът няма конкурсен характер, а за участие са поканени читалищни колективи за изворен фолклор от цялата страна. Те могат да представят песни, танци, народни обичаи, хумор, като изпълненията трябва да са с времетраене до 20 минути. Компетентно жури ще оценява изявите на участниците. Всички ще получат грамоти и почетния знак на фестивала.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!