20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отлично представяне на моделистите от Пещера

raketa

Пещера. На националните ученически състезания по ракетомоделизъм състояли се на 13 и 14 Май 2022г. в гр. Ловеч, организирани от Министертвото на образованието и науката (МОН), Националния дворец на децата в София и Българската Федерация по Авиомоделизъм (БФА), всички състезатели от пещерския клуб по ракетомоделизъм успяха да се включат в челните тройки.

Някои класове завършваха с файлофи, което говори за голямата конкуренция между състезателите. Нашите състезатели завоюваха 7 медала5-златни, един сребърен и един бронзов в отделните класове. Златната купа в отборното класиране при децата до 7-ми клас, завоюваха Георги Ненков и Георги Башкехайов от ОУ „Патриарх Евтимий” Пещера. При юношите с разлика от 2 секунди, които не им достигнаха за първото място в един от класовете, се задоволиха със сребърна купа, но двама от тях, златните медалисти Димитър Антонов от ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ Пещера в клас трибой, и Йордан Джинин от ПМГ „Константин Величков” Пазарджик в клас копия, ще получат едногодишни стипендии от МОН за следващата 2022/2023 учебна година.

МОН, ММС и Министерството на културата всяка година отпускат едногодишни стипендии на отличо представилите се, т.е. златни медалисти от национални състезания на ученици от 8 до 12 клас за да мотивират и активизират допълнително участието им в извънучилищни мероприятия.

Участието бе осъществено с финансовата поткрепа на Община Пещера, за което състезтели, ръководители и симпатизанти им благодарят.

 

от Ръководството


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!