26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:42, 11 май 20221min

Програмата за празника на Брацигово

bracigovo

Брацигово. Днес от 10:30ч. на пл. „Централен“ в бунтовния град ще бъдат вдигнати знамената по повод празника на града. В 10:45 ч. по бул. „Трети март“ ще потегли шествие до лобното място на Васил Петлешков. В 11:00 ч. пред паметника на брациговския герой до градския стадион бъдат поднесени венци и цветя. Празничната програма ще продължи с изпълнения на мажоретен състав при ЦПЛР -ОДК Пещера на площада. В 12:00ч. в градския Исторически музей ще се проведе среща „Въглените на Петлешков още палят“.

В 19:30 часа ще се проведе възстановка на паметните събития на пл. „Синджирли бунар“ с участието на самодейци от НЧ „В. Петлешков“. Приемането на почетния караул и поклонението в парк „Априлци“ ще започне в 20:00 часа. За 21:00 ч. е насрочена тържествената проверка- заря на площада. В 22:00 часа започва увеселителната част на програмата с участието на оркестър „Красен“.

Тържествата ще продължат на 12 май. Официалното откриване на монумента ще започне в 10:00 ч. След което са предвидени гост-участия на ДКТ „Константин Величков“, „Петте сезона“ с ръководител Стефан Диомов и Славка Калчева.

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!