19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:36, 3 май 20221min

Времето през първата половина на май

prolet

В първата пълна майска седмица времето ще ни предложи богат коктейл от слънце, пролетни валежи и гръмотевични бури.

В понеделник започналото заоблачаване ще продължи от запад на изток и ще обхване почти цялата страна. В светлата част на деня слаби превалявания ще има само в планините на Югозапад. Едва привечер и през нощта се очакват валежи в крайните южни области. Денят ще е ветровит с прохладен източен вятър.

Температурите в ранния следобед ще са между 15 и 20 градуса.

Във вторник ще е преобладаващо облачно със спокойни и сравнително слаби пролетни превалявания, по-съществени като количества в Южна България. Във втората половина на деня са възможни разкъсвания на облачността от Югозапад. Дневните температури ще се запазят почти без промяна.

В дните от сряда до неделя термометрите ще се върнат към дневни температури около и над 20 градуса. Облачността още в сряда ще започне да се разкъсва.

В четвъртък и петък валежите ще са с летен характер – следобедни, локални, краткотрайни, с гръмотевична активност.

Времето до 10 май ще остане често променливо с по-значителна облачност и слаби валежи. От 10 до 15 май предстои съществено затопляне с дневни температури близки до 30 градуса.

През периода преваляванията ще са на малко места, най-вече около планините, предимно следобед и привечер с гръмотевици и риск от градушки.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.sinoptik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!