05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Viber с нова функция за сигурност

vibr-quiz

Платформата за разговори и съобщения Rakuten Viber обяви, че въвежда двустепенна верификация като още една функция за подсилване сигурността на потребителите. Това допълнително ниво на защита позволява на потребителите да удостоверяват акаунтите си с използването на ПИН код и имейл. Функционалността ще бъде въведена през май поетапно в България и още страни в Европа, а след това ще бъде лансирана глобално.

Потребителите, които искат да използват двустепенната верификация, трябва да създадат 6-цифрен ПИН код и да потвърдят имейла си. За да могат да влязат в своите акаунти в мобилната или десктоп версия на Viber, те ще трябва да въведат своя индивидуален ПИН код и да верифицират акаунтите си. В случай на забравен код, регистрираният имейл ще послужи за възстановяване на достъпа. Наличието на ПИН код ще премахне възможността да се деактивира Viber акаунт от компютър. Всеки, който се опита да направи това, ще има нужда от предварително зададения код.

Компанията посочва, че двустепенната верификация защитава потребителите от хакери, които биха откраднали техните акаунти, за да изпращат спам или да получат достъп до личната им информация. По-големият брой верифицирани акаунти не само ще намали спам съобщенията в платформата, но и ще създаде по-ефикасно и стабилно приложение за общуване. В допълнение Viber работи и за интегриране на биометрично удостоверяване в бъдеще.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://mobilebulgaria.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!