29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера предстои да бъде открита изложба на рисувана коприна

risuvana koprina

Пещера. На 26 април, от 17:30 ч. в ХГ “ Проф. Веселин Стайков“ ще бъде открита изложба на рисувана коприна на Диляна Антонова. В настоящата изложба са представени шалове, дрехи и картини рисувани върху естествена коприна в специфичния стил на авторката.

Диляна Антонова е родена на 22.03.1972 г. в гр. София. През 1996 г. в Академия за изобразителни изкуства „Жул Паскин” завършва висшето си образование със специалности: живопис в курса на Цанко Панов и Николай Майсторов, и моден дизайн в курса на Мария Блажева. Изучавала е реставрация и консервация в класа на Диана Генова. След завършането си успешно представя свои модни колекции в модни дефилета в София и Благоевград.

Колекциите и са вдъхновени от костюмите в различните фоклорни области в България и са изработени от естествени материали – лен и памук с аксесоари от дърво. Участвала е в редица общи изложби, в които се е представяла с маслена живопис. От 2012 г. рисува предимно шалове и картини върху естествена коприна, както и икони върху дялан камък с 22 каратово златно покритие.

През годините е създала свой специфичен стил на работа, който отличава нейните творби

“Silky Hug” или „Копринена прегръдка“ е линията с която Диляна представя творбите си на коприна – напомняне за нежният допир и невероятното излъчване на тази естествена материя. Първата и самостоятелна изложба на рисувана коприна е по покана на Ирина Сердарева в „Къща на шапките“. Следва самостоятелна изложба на копринени шалове в галерия „България“ към зала „България“ в София.

Нейни творби са притежание на ценители в България, САЩ, Канада, Холандия, Австрия и Гърция. Живее и твори в град София.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!