26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:20, 14 април 20221min

Криминална хроника

police

Пещера. Трима пещерци са задържани в Сърбия, след като граничните власти установили, че в микробуса им има 500 кутии незаконни цигари. Нашенците превозвали акцизната стока сред багажа си, в специално пригодено скривалище, но при обиска тайникът бил разкрит. Те са задържани около 18 ч., като са били откарани в Пирот за разпит, а с прокурорско постановление са задържани за едно денонощие. Днес в 11 ч. ще бъде делото им, като ще им бъдат предявени обвинения.  По сръбското законодателство се предвижда от 6 месеца до пет години затвор за контрабанда, съобщи наш източник. Според него водачът на микробуса е Г.С.

Пазарджик. Досъдебно производство е образувано срещу жена използвала неистинска диплома, за да получи шофьорска книжка. В сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-Пазарджик била образувана преписка за проверка на документи депозирани от 45-годишна жена от Ракитово. Преди време тя подала заявление за издаване на свидетелство за управление на МПС. В комплекта от документи тя приложила и диплома за завършено средно образование. В хода на проверката обаче се установило, че дипломата е неистинска. По случая се води досъдебно производство.

Пазарджик. Мъж превозвал нелегално пребиваващи на терторията ни чужденци е задържан от служители на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-Пазарджик. Вчера преди обед в района на автомагистрала «Тракия» по посока за София автопатрул на сектор «Пътна полиция» спрял за проверка лек автомобил «Алфа Ромео». Возилото било управлявано от 36-годишен мъж от Белоградчик.

В него униформените открили още девет лица, които били идентифицирани, като граждани на Афганистан. Всичките били без документи за самоличност, влезли и пребававащи незаконно на територията на страната ни. Деветимата са предадени на служители от група «Миграция» и по-късно транспортирани и настанени в специализиран дом за настаняване на чужденци. Шофьорът е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая е образувано бързо производство под надзора на Районната прокуратура в областния град.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!