02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Гимназията започна сезонът на състезанията и празничните дейности

su_sv_kl_ohridski

Пещера. По традиция пролетните месеци в СУ „Св. Кл. Охридски“ са най-емоционалните и най-запомнящи.

Изложбата от великденски рисунки, аранжирана от М. Балтаджиева, зададе празничния тон на изявите.

Свежият колорит на ученическите картини с великденски яйца и зайци заличи мъчителните изживявания на карантината и онлайн обучението.

По красота и умения на изработване рисунките се конкурираха с илюстрациите на членестоноги, направени от седмокласниците под ръководството на Петя Георгиева. На тях паяците изглеждаха мили и приятни животинки.

Учениците от VII клас се проявиха и във викторината „Кой иска да бъде най-добър“, организирана от учителката им по английски език Ана Христова.

Тя припомни, че обучението по английски не е само овладяване на лексика и синтактични конструкции, а и пътуване в културата и историята на англоезичните страни. Начало на състезанието поставиха Лили и Слави от пети клас, които на перфектен английски припомниха изученото за Обединеното кралство.

 

 

Отборите на VII А и VII Б клас отговаряха на 15 въпроса за 1 000 000 точки, като можеха да използват и жокери – 50/50, обади се на приятел, помощ от публиката. Въпросите бяха свързани с историята и културата на англоезичните страни, като имаше отпратки и към българската култура. И двата отбора се справиха блестящо.

За отбелязване е, че използваха един и същи жокер – обади се на приятел, който се оказа… учителката им по английски език. И двата отбора получиха по една чудесна торта, която напълно джентълменски разделиха с публиката. Тя също имаше възможност да отговори на забавни въпроси (напр. „Как може да задържиш вода в мрежа?“) и да спечели награда.

Викторината премина в приятна, емоционална атмосфера.

Веднага след нея учениците от четвърти и от пети клас отбелязаха Деня на добрата дума.

С помощта на учителките си Илиана Пейковска и Цветелина Тахова те си припомниха кои са добрите думи, какво можем да постигнем с тях, разказаха за последните добрини, които са направили. Петокласниците подариха по една добра дума на учениците от четвърти клас, а след това си направиха комплимент един на друг. Последната част на инициативата беше свързана с импротеатър – петима ученици създадоха текст с ключова дума доброта.

Част от зрителите – директорът Павлинка Шопова-Начкова, заместник-директорът Иван Филчев и двете учителки, не издържаха и сами импровизираха текст, който разсмя всички ученици.

През следващите седмици в Гимназията ще бъде още по-интересно – предстоят благотворителни инициативи, още състезания и изложби, представяне на книги…

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!