29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:07, 8 април 20221min

Решават за парите на АПИ. Питат премиер и министри

narodno sabranie

Очаква се днес парламентът да реши дали да подкрепи проект на решение, с което да се позволи Агенция „Пътна инфраструктура“ частично да изплати дължимите суми по договорите за текущ ремонт и поддръжка на пътната мрежа.

В програмата е и редовният парламентарен контрол.

Народното събрание отново ще проведе блицконтрол на премиера Кирил Петков и негови заместници заради отсъствието им в контрола миналия петък.

Веднага след края на процедурата депутатите ще възобновят разискването по проекторешението, внесено от управляващите, с което се предвижда Агенция „Пътна инфраструктура“ да заплати от бюджета за  тази година 50 на сто от всички финансови задължения на агенцията, възникнали по изпълнените дейности, по договорите за извършване и поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Обсъждането беше отложено за днес заради липса на доклади на водещи парламентарни комисии и спорове в управляващата коалиция между ПП и ИТН за това дали има правно основание парламентът да гласува подобно решение.

Вчера вицепремиерът и министър по регионалното развитие Гроздан Караджов изрази увереност, че мнозинството ще даде зелена светлина на АПИ, която вече е в невъзможност да възлага каквито и да е дейности по поддръжката на пътищата в страната.

„Възобновяването на ремонтните работи може да стане единствено след решение на народното събрание, с което да се даде възможност на АПИ да довърши започнатите обекти“.

В редовния парламентарен контрол на въпроси ще отговарят премиерът Кирил Петков, заместниците му Борислав Сандов и Гроздан Караджов и още 8 министри. Най-много са въпросите към вътрешния министър Бойко Рашков – общо 88 – всички зададени от депутати на ДПС и са относно действия на оказан натиск от страна на МВР по време на изборите миналата година.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!