29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Днес е международният ден на ромите

romi

Днес е международният ден на ромите. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще отличат победителите в Националния ученически конкурс „Имам една мечта – да учим и живеем заедно“.

На 8 април ромите по цял свят почитат своите жертви през втората световна война. Преди 30 години организацията на Обединените нации и ЕС обяяват осми април за международен ден на ромите.

По този повод в президентството държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчат грамотите нпа победителите  от ученически конкурс, организиран от центъра за междуетнически диалог и толберантност „Амалипе“.

По късно в МС вицепремиерът по ефективно управление и председател на националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към правителството Калина Константинова ще се срещне с представители на неправителствения сектор.

Гражданските организации ще представят свои успешни проекти на регионално и национално ниво. Очаква се в събитието да участват постоянният представител на Световната банка за България Фабрицио  Дзарконе и представителката на УНИЦЕФ у нас Кристина де Браун.

В Народното събрание ще бъде открита изложба със снимки и разкази на участници в информационната кампания „Да открехнем вратата“.   Експозицията показва обичаите, традициите и мечтите на ромската общност, ще бъде от 11 ч. в Клуба на народния представител в парламента.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!