29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:31, 29 март 20221min

Девет доброволни кръводарители се отзоваха на апела за кръводаряване

mbal pazardzhik

Пазарджик. Продължава безвъзмездната кръводарителска кампания в полза на пациентите на МБАЛ-Пазарджик, която стартира през миналата седмица в Отделението по трансфузионна хематология.
Девет са доброволните кръводарители, които до момента са дарили кръв след апела на отделението. Кръвна банка продължава да има остра нужда от допълнителни кръводарители, които да помогнат за осигуряването на необходимите количества кръв за кървящи болни в Хирургично отделение и ОАИЛ.

Четирима са пострадалите при тежка катастрофа, станала на 26 март на кръстовището между бул“ Княгиня Мария Луиза“ и ул “Болнична“ в Пазарджик. Всички те са откарани в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик около 6 часа сутринта. 24-годишен мъж от с. Главиница , който е бил в най-тежко състояние е транспортиран в УМБАЛ “Свети Георги“ в Пловдив. Друг тежко пострадал, който се нуждае от кръвопреливания, е 37-годишен мъж от с. Главиница. Той е настанен в ОАИЛ на МБАЛ-Пазарджик с опасност за живота. Пострадалият е опериран. Има травми на гръдния кош и корема, бил е в безсъзнание и на апаратна вентилация. Вече е екстубиран, контактен и адекватен , но може би ще се наложат и нови кръвопреливания.

Още двама от пострадалите се лекуват в Хирургично отделение. Те са 32-годишен мъж от с. Капитан Димитриево и 34-годишен мъж от с. Главиница. Днес ще им бъдат направени контролни изследвания, след които ще стане ясно дали се нуждаят от кръвопреливане.
Още трима пациенти от Хирургично отделение се нуждаят от по-големи количества кръв.
Всички желаещи, които искат да помогнат на болните и да дарят кръв, могат да го направят в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик от понеделник до петък от 7.30 до 13ч.

Екипът на МБАЛ-Пазарджик изказва своята огромна благодарност на кръводарителите, които дариха от своята кръв, за да помогнат на пациентите, които се нуждаят от повече кръвопреливания. Убедени сме, че в Пазарджик и областта има още много добри хора, които ще отворят сърцата си и ще се включат в кампанията по кръводаряване. Вашата помощ е безценна! Благодарим ви от сърце, че спасявате нечие друго сърце!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!