29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Обсъдиха Проекта за бюджет на община Пещера

pari

Пещера. Публично обсъждане на Проекта на бюджет за 2022 година на Община Пещера се проведе с кметове, председателя на Общински съвет- Пещера, общински съветници и граждани. Обсъждане се проведе и в пещерското село Радилово. Новият бюджет беше представен от кмета Йордан Младенов .

Снимка : peshteraprim

С проекта на бюджет за 2022 г., Община Пещера си поставя за цел да осигури средства за всички сфери на обществения живот, въпреки продължаващата усложнена обстановка в следствие на разпространението на COVID 19, както и тежките икономически условия, продиктувани от повишаването на цената на електроенергията и природния газ.

Снимка : peshteraprim

В сравнение с 2021 г. за 2022 г. са увеличени общите бюджетни взаимоотношения – общата субсидия за делегираните от държавата дейности, изравнителната субсидия, трансфера за зимно поддържане на общинските пътища и целевата субсидия за капиталови разходи.

В проектобюджет 2022 г. не са планувани приходи от продажба общинско имущество.

Снимка : peshteraprim

Предвидени са бюджетни средства за дофинансиране на трите читалища в общината, планувани са и за обучения на ученици от Училищна Телерик.

Предвидени са еднократни помощи за социално слаби, отпускани по решение на Общински съвет и за помощи в натура

Заложени са средства за подпомагане на родителите на деца от 6 месеца до 2 години  за храна от детска кухня.

Снимка : peshteraprim

Община Пещера подпомага финансово дейността на клубовете на пенсионери, хора с физически и сетивни увреждания, и други нуждаещи се целеви групи.

Тук са планирани бюджетни средства за финансиране на дейността на Домашен социален патронаж, за осветление на улици и площади, за изграждане, ремонт и поддържане на улична мрежа.

Снимка : peshteraprim
  • за дейности по жилищно строителство, благоустройство и регионално развитие
  • издръжка, фонд работна заплата и осигуровки на ОП „ЧПОИ“ средства за спортни клубове
  • За зимно поддържане за сметка на целева субсидия
  • ОП „Паркинги и пазари“
  • За субсидии за превоз на пътници по обществени пътнически превози по нерентабилни автобусни линии от областната транспортна схема
  • Продължава инициативата за финансиране на малки проекти, инициирани от местното население. За целта, за работата на общинският фонд за подкрепа на местни инициативи са осигурени
Снимка : peshteraprim

Средствата за капиталови разходи на община Пещера за 2022 година са за сметка на целева субсидия, преходни остатъци от други целеви средства и собствени бюджетни средства и средства от Европейския съюз.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!