29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Агнешкото пое своя великденски курс

agneshko

Евтино агнешко месо от Северна Македония залива пазара ни. Търговците, които го внасят, го продават с 30% по-евтино от родната продукция – по 13 лева за кило без ДДС. Българското агнешко трупно месо струва 19 лева за килограм.

Потребителите могат да разпознаят българското по печата като родното е със син, а вносното с червен

В търговската мрежа вече се продава агнешко месо, като цената му към края на миналата седмица е около 18 лева за килограм. Яйцата, които са другият продукт, който масово се купува в по-големи количества за Великден, са в рамките на 20-38 ст. за брой в зависимост от размера и магазина, в който се продават. Така за кора с 30 броя ще броим тази година от 6 до 11,40 лева.

Зелената салата, която традиционно се поднася с агнешкото, е по 1 лев за брой. Още толкова трябва да платите за връзка лук.

Междувременно в големите магазини вече пуснаха великденски шоколади и сладкиши. Традиционният за Италия коледен козунак, който вече залива пазара ни и за Великден, е по 4-5 лева за брой. Българските със стафиди и захар са по 2,50 лева за опаковка от 0,500 кг.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!