05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Поправяме сгрешена винетка само веднъж

e-vinetka

Хората ще могат еднократно да коригират закупена електронна винетка, ако са допуснали техническа грешка при въвеждане на данните за автомобила си. Ще се позволи поправка на до два от символите в регистрационния номер на колата. Остава в сила възможността за коригиране на категорията и на държавата на регистрация.

Това предвиждат промени в Закона за пътищата, публикувани за обществено обсъждане от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

С промените се цели да се въведе правна възможност за регулиране на последиците от нарушения, регистрирани в периода от купуването на винетка с некоректни данни до момента на извършване на поправката.

Извършената корекция ще има действие занапред, тоест ще важи от датата на поправката.

Коригираната винетка ще е валидна до същата дата, до която е била валидна първоначално купената, но сгрешена винетка.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!