05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Google с нови функции за Android

google-android-softuer

Google обяви, че пуска няколко нови функции за Android. Повечето от тях ще са налични за почти всички потребители, стига да разполагат с устройство, което използва поне версия Android 6.

Първата такава новост е възможността за изобразяване на емоджита от iPhone в чатовете с Android устройства. Ще има и възможност за споделяне на снимки и видео през Google Photos в чатовете и те ще се показват с оригиналната си резолюция.

Google Messages ще има и още новости, включително автоматично изтриване на съобщения с пароли след 24 часа, сортиране на съобщенията в отделни табове за лична и бизнес комуникация, напомняния за отговаряне на получени съобщения и др.

Вградената виртуална клавиатура Gboard също е обновена. Тя вече ще предлага повече емоджита и възможност да проверява граматиката и правописа в реално време. Това ще е функция, която ще е налична за някои езици.

Google ще предложи за всички потребители и приложението Live Transcribe. То може в реално време да превръща гласови разговори в текст, като ще улесни хората с увреден слух. Приложението получава и офлайн режим за работа без интернет връзка.

В някои държави се въвежда и по-добро взаимодействие между Google Assistant и Google Pay. В 400 града в САЩ например ще може да се плаща за паркинг чрез гласова команда към асистента.

Функцията за „Дигитално благополучие“ пък получава нов уиджет за началния екран. Чрез него потребителят може да следи с повече детайли как използва устройството и да подобри дигиталните си навици.

Подобрена е и функцията Nearby Share. Чрез нея ще могат да се споделят файлове с няколко потребителя наблизо едновременно, вместо един по един както досега. Всички новости вече се разпространяват постепенно към потребителите с Android устройства.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!