03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

С 10 лв. месечно ще поскъпне сметката за хляб на 4-членно семейство

hlyab

За едно 4-членно семейство месечният бюджет за хляб се очаква да нарастне с 10 лв. Това прогнозира пред Нова тв председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите у нас Мариана Кукушева.

Мариана Кукушева

Тя обясни, че в момента консумираният в бранша ток е с най-високите цени откакто той се купува от свободния пазар. Сметките ще станат ясни по-късно, а е проблем, че няма как да бъдат прогнозирани.

Войната в Украйна също влияе на цените в бранша. Преди нея цената тон брашно е била около 1000 лв., а сега е 1550 лв. на тон. Цената на пшеницата също се не увеличила и в момента е на рекордна стойност.

„Няма как при всичко това да твърдим, че цената на хляба ще се запази. Но очаквам масовият хляб да продължи да бъде най-достъпната и истинска храна на трапезата на българина“, успокои Кукушева.

 

http://от 24 часа онлайн

 

 

 

Източник : / https://www.dotbg.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!