29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Диетата за дълголетие и младост на Елизабет II

kralica-elizabet-vtora

Британската кралица Елизабет II има своя тайна за дълголетие. За своите 95 години тя е в забележителна форма. Бившият ѝ готвач разказва за начина ѝ на хранене, благодарение на който тя е в добра форма. В „черния списък“ на Елизабет II влизат няколко групи храни.

Кралицата никога не яде алангле

Тя моли готвачите да ѝ сервират само добре изпечено месо, тъй като полусуровото може да съдържа бактерии, които да причинят опасни инфекции. Кулинарният специалист Дарън Макгрейди е работил в Бъкингамския дворец 11 години, пише „Хелоу“. Той разкрива, че основната тайна на монарха е умереността в храненето. Елизабет II се старае да яде малко и никога не преяжда. Кралицата яде, за да живее, а не живее, за да яде, отбелязва той. Известно е, че членовете на кралското семейство не консумират определени храни, особено такива, които не са сготвени. Кралицата по-специално има готвач, който готви леки, но високохранителни ястия, в които липсват картофи, ориз и тестени изделия.

Едно от задължителните правила в кралската кухня е: далече от чесъна и лука

Това е напълно обяснимо, защото на кралските особи непрекъснато им се налага да общуват с най-различни хора. Дарън Макгрейди казва, че на готвачите е забранено да използват „прекалено много лук“. Като имаме предвид, че този зеленчук присъства в почти всяка рецепта, е добре, че не е напълно забранен. Кралските особи не могат да ядат и никакви морски дарове – миди, раци, стриди, скариди и т. н. Това важи особено много за посещенията отвъд граница, защото тези храни крият голяма опасност от хранително отравяне и инфекции. Затова кралицата е решила въпроса радикално – без тях! Пастата и другите продукти, съдържащи нишесте, също са табу на кралската трапеза.

Френският деликатес фоа-гра, или пастет от черен дроб на гъска или патица, също е забранен от Елизабет II. Главната причина е, че производителите му проявяват изключителна жестокост при угояването на птиците. Затова през 2008 г. кралицата го изхвърля от дворцовото меню.

 

 

 

 

 

Източник : / https://retro.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!