19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Капитан Димитриево отбеляза 3 март

k dimitrievo 3 mart....

К. Димитриево. Днес честваме 3 март – Национален празник на Република България. Ден в който преди 144 години се роди Трето българско царство. Ден в който възродена България усети свободата.

Жители на село Капитан Димитриево почетоха и 145 години от създаването на първата доброволческа българска армия – опълчението. Те са героите на България, участвали във всички битки, но най – значима, важна и променила хода на войната е защитата и безпределния им героизъм на Шипченския проход.

Поклон пред всички, отдали живота си за свободата на България.

Честването на 3 март се организира съвместно от читалище „ Сергей Румянцев 1909“, кметство и Църковно настоятелство.

Отец Борис и отец Петър отслужиха панахида за загиналите за освобождението на България. Селото се огласи и от гърмежи на черешово топче. Деца от клубовете на читалището изнесоха програма за празника.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!