04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

СЕМ спира излъчването на руски телевизии в България

televizia

Съветът за електронни медии (СЕМ) реши да спре временно препредаването на руските медии Russia Today и Sputnik, както и на техните производни на територията на България. Решението е взето с мнозинство от 4 гласа и важи за неопределен период от време, съобщава БТА.

Решението от извънредното заседание на медийния регулатор е изпратено на Комисията по регулиране на съобщенията за предприемане на действия по компетентност. Предложението за спирането на руските телевизии беше на председателя Бетина Жотева и е подкрепено от трима други членове – София Владимирова, Галина Георгиева и Розита Еленова. Соня Момчилова, която е от квотата на президента Румен Радев, е гласувала „въздържал се“. Това съобщават от СЕМ за „Дневник“.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред административния съд.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!