24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера : Започва модернизацията на материалната база на Домашен социален патронаж

podpis dokument.

Пещера. Кметът на Община Пещера, Йордан Младенов подписа Договор за съвместна дейност за одобреното с Решение на Управителния съвет на фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика проектно предложение: „Строително-ремонтни работи на материалната база на ДСП гр. Пещера“.

Общата стойност на одобрения проект е 58 361,27 лв. Финансирането от фонд „Социална закрила“  е в размер на 47 856,24 лв.

За 180 лица в пенсионна възраст, лица с увреждания от трите населени места на общината: град Пещера и селата Радилово и Капитан Димитриево ще се подобрят условията и качеството на живот. Ще се осигури помощ и подкрепа насочена към организиране на ежедневния им живот, с оглед запазване за по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация.

Обновяването на материалната база на ДСП гр. Пещера и създаването на подходяща и ефективна социална инфраструктура, оптимизирането на условията на труд, ще повиши и мотивацията на персонала работещ в Домашен социален патронаж гр. Пещера.

Социалната услуга се утвърди като една от най-важните публични функции в условията на кризисната ситуация, пред която е изправено цялото общество. ДСП разшири своето поле на приложение, помагайки на възрастните хора да се справят със създалата се ситуация и лесно се адаптира към възникналите нови условия във връзка с последиците от разпространението на новия вирус COVID-19.

С осигурените средства ще се извърши цялостен ремонт на кухненския блок, складово помещение, входна площадка. Пред входа на кухнята и на административен корпус на сградата, с цел защита от атмосферни влияния ще се изградят навеси. Ще се осигури и архитектурно достъпна среда за хора с увреждания.

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!