29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Акад. Симеон Спиридонов и Петко Спиридонов с изложба в Пещера

hudozhnik

Пещера. Живописта на акад. Симеон Спиридонов и скулптурите на Петко Спиридонов гостуват в съвместна изложба, която ще бъе експонирана в ХГ“Проф. Веселин Стайков“ в гр. Пещера. Най-новите произведения на двамата творци ще видим на 16 март, а откриването е насрочено за 17.30 ч.

Въпреки че носят еднакви фамилни имена двамата автори не са роднини

Акад. Симеон Спиридонов е роден в Севлиево. Правнук е на видния възрожденец Христо Спиридонов – първи кмет на Севлиево след Освобождението. Художникът Симеон Спиридонов е член на Световната асоциация на художниците към FIAP-UNESCO, както и на Международната организация за защита на животните. За художественото си творчество Симеон Спиридонов е удостоен със званието академик на Българската академия за наука и изкуство през 2013 г. Носител е на високото държавно отличие „Златен век“.

Корените на Петко Спиридонов са от Калугерово, той е майстор на малката пластика, като експериментира успешно с различни материали за работа. Особено интересна е негова композиция върху къс Карарски мрамор, която събуди възхищението на публиката по време на Годишната изложба на ДПХ в Пазарджик.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!