25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Весела Лечева смени на поста Мария Гроздева

vesela-lecheva-mariia-grozdeva

Весела Лечева е новият председател на Български стрелкови съюз. Именитата състезателка по спортна стрелба от близкото минало бе избрана на поста на днешното извънредно Общо събрание на БСС, което се проведе в хотелски комплекс „Диана“ в столицата.
Присъстващите представители на клубовете гласуваха с пълно единодушие за кандидатурата на Весела Лечева и тя ще води централата по спортна стрелба в следващите пет години.

На поста Лечева заменя най-успешния български спортист на олимпийски игри Мария Гроздева, която още през миналата година изрази желание да се оттегли от управлението на федерацията.

„Получих покана от клубовете да поема поста и се отзовах. На 1 март заедно с Мария Гроздева ще дадем пресконференция, на която ще дам повече подробности как виждам развитието на спортната стрелба в България в следващите години“, каза Весела Лечева за БТА.

Весела Лечева е петкратна световна шампионка на пушка, осемкратна европейска шампионка, има два сребърни медала от олимпийски игри (Сеул 88 и Барселона 92). В периода 2005-2009 е председател на Държавната агенция за младежта и спорт, член на Националния съвет на БСП, многократно избирана за народен представител.

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!