25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Здравната вноска остава 8%

zdrave
Здравната вноска се запазва на ниво от 8%, реши парламентът. Депутатите обсъждат на второ четене бюджета на Здравната каса. Тя ще разполага с малко над 6 милиарда лева за годината при балансирано салдо.

От ГЕРБ – СДС настояха Надзорният съвет на касата да има право на гъвкавост при възможността за финансиране на лечебните заведения в условията на извънредна епидемична обстановка. Според Георги Михайлов от БСП няма необходимост от подобен текст, защото след Омикрон пандемията ще е свършила:

„Роним тези сълзи за болничната помощ, която е изнесла на плещите си, на гръбнака, както каза един от вас, тежестта на цялата кампания, а задръстихте най-големите, значимите, стратегическите болници на България с Covid-пациенти и ги лишихте от лечението, което те водеха в цялата страна“.

Костадин Ангелов от ГЕРБ – БСП реагира остро на твърдението на Михайлов, че при кабинета „Борисов“ пандемията не е управлявана правилно:

„Този измислен доклад на Националния център по общетвено здраве и анализи, ми тя смъртността по времето на президента Радев е по-висока от наше време, въпреки че по наше време нямаше ваксини“.

 

 

Източник: / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!