19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Невероятен мач на Хебър

volleyball

Пазарджик. Волейболистите на Хебър отстъпиха в първите два гейма на белгийския шампион, но успяха да се върнат в играта в третата ѝ част, като особена заслуга за това имаше посрещачът Тодор Алексиев, който многократно вдигна на крака цялата зала.

Така първите три гейма завършиха при резултат – 25:32 и 25:21 за Кнак, а третата част 25:20 за Хебър.

В четвъртата част на играта отборът показа твърда решителност да защити своята слава и доказа, че не е отбор за подценяване, но след като Тодор Алексиев бе изваден от игра от треньора си, нещата тръгнаха надолу и натрупаната преднина от Хебър бе загубена и Кнак отново си върнаха водещата позиция.

След атака на белгийците от зона 4, Хебър отново взе преднината си от една точка. Последва прекъсване и  след това мачът отново стана напрегнат, а Тодор Алексиев се върна в игра. Така Хебър взе и четвъртия гейм с 25:22.

Стигна се до тайбрек, той тръгна с преимущество за белгийците, благодарение на разпиляната ни блокада. Играта отново тръгна точка за точка, а самочувствието на Хебър растеше с всяка изминала минута. В средата на гейма Хебър си върна крехката преднина и поведе с 6:5, но поради непрецизно отиграване резултатът отново стана равен. Напрежението си каза думата и последваха няколко грешки. При точка преднина за Кнак Розеларе (8:7) игрищата бяха сменени.

Великолепната публика отново даде кураж на тигрите, но това не помогна и белгийците поведоха с 10:8. Камило Плачи взе тайм аут, а след него блокадата ни продължи да бъде слаба. Проблем за нашия отбор е и разпределението на позициите, което доведе до нови точки за противниковия отбор. Играта отново стана много напрегната, при резултат 13:12 за Кнак, Камило Плачи отново поиска прекъсване. След него Кнак продължи да бъде във водеща позиция с 14:13. Последва тайм аут поискан от белгийския наставник. Хебър се окопити и в крайна сметка спечелихме с 16:14.

Като фаворит в нашата група се очертава отборът на Ястжембски Венгел, които към момента имат шест победи, слад като днес се наложиха над Фридрихсхафен с 3:1.

До групите на най-престижния клубен турнир Хебър извървя дълъг път и победи шампионите на Испания, Белорус, Гърция, а вече записа и втора победа между най-добрите. Редом до Хебър беше и великолепната публика, която показа на цяла Европа, че Пазарджик е волейболната столица на България.

Двубоят тази вечер ще се изиграе от 18:00 ч. отново в спортна зала “Васил Левски”.

Входът е свободен.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!