20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

24 филма в надпревара за „Златен ритон“

film

24 филма ще се състезават за наградата „Златен ритон“ в 26-ото издание на едноименния фестивал, който започва днес. По традиция той се провежда в Пловдив, но по изключение тази година е в София.

Общо 30 нови български филма ще бъдат представени. В конкурсната програма ще участват 16 документални и 8 анимационни заглавия, произведени след предишното издание на фестивала, което беше през декември 2020 година.

По време на откриването тази вечер от 19 часа ще бъде прожектиран филмът на Адела Пеева „Развод по албански“, каза Ирина Канушева –  главен експерт „Международна дейност“ в Националния филмов център:

„Тази година тя има юбилей, 75 години навърши и 50 години творческа дейност. Филмът „Развод по албански“ е участвал на над 30 фестивала в Европа, Азия и Америка, с номинация от европейската филмова академия за най-добър документален филм и с доста награди“.

Адела Пеева е и председател на журито, което включва още кинокритичката Ирина Иванова и аниматора Явор Калъчев. Фестивалът „Златен ритон“ ще продължи до 23 февруари.

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!