18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Още три специалности получиха статут на защитени

hlebar

Държавата определя още три специалности в образованието за защитени. Промените ще важат за учебната 2022-2023 година

Професиите монтьор на железопътна техника, каменоделец и оператор в хранително-вкусовата промишленост са трите нови специалности, които държавата добавя в списъка.

След актуализацията му защитените специалности в образованието стават малко над 50. Те са в сферата на машиностроенето, минното дело, архитектурата и строителството, транспорта и приложните изкуства.

Професиите техник на енергийни инсталации и техник лесовъд също са сред специалностите с очакван недостиг на пазара на труда.

Близо 80 са специалностите, по които ще има дефицит на специалисти в бъдеще, отчита държавата. Сред тях са машинни техници, електромонтьори, биотехнолози, работници в стъкларското производство, корабоводители, преводачи на жестов език и полиграфисти.

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!