29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Брациговци трябва да регистрират кучетата си и да платят годишна такса

kuche

Брацигово. Общинска администрация град Брацигово отправи призив към всички собственици на домашни кучета, които до момента не са извършили регистрация на своя домашен любимец. Жителите на бунтовния град трябва да се явят в Общината за да декларират домашния си любимец и да платят такса от 5.00 лв. за календарна година. От местната администрация уточняват, че регистрацията се извършва чрез подаване на декларация от собствениците на кучета.

Такса за притежаване на куче няма да се плаща за служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка, кучета на лица с увреждания, кучета, използвани за опитни цели и използвани от Българския червен кръст,  кастрирани животни и кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект, както и ловни кучета, собственост на лица, придобили право на лов по реда на Закона за лова и опазване на дивеча.

Не се заплаща „Такса за притежаване на куче“ с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране, съгласно разпоредба на чл. 39 от Закон за защита на животните.

Община Брацигово засилва контрола по спазване на разпоредбите, предупредиха от пресцентъра.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!