22 май 2022
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Напусна ни тракийската певица Иванка Богданова

svesht.

На 79 годишна възраст ни напусна тракийската певица Иванка Богданова – дългогодишна солистка на Леновската народна група. Тъжната новина заяви Николай Чапански, създател и водещ на фолклорни предавания по радио Пловдив.

Имената на кларнетиста Никола Янков-Леновчето и певицата Иванка Богданова са записани със златни букви в историята на тракийската фолклорна област и дори като почетни музиканти в Копенхаген, Дания.

Навремето заради многото ангажименти са отлагали сватбите с месец, само и само Леновската група да им свири. От тази група са започнали музикалната си кариера Атанас Стоев от Канарите, Миньо Георгиев и много други добри инструменталисти. А певиците са били все от класа – Недялка Керанова, Стайка Гьокова, Пенка Павлова…

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!