26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Брацигово въвежда временно изключване на уличното осветление

Electric lighting in evening park, energy-saving street lantern

Брацигово. В периода от 24.01.2022г. до 30.04.2022г. включително, с цел спестяване на електроенергия в община Брацигово  ще бъде въведено временно изключване на уличното осветление в определени часове по график. Това пише в прессъобщение администрацията в Брацигово.

Като мотиви се посочват разходите за електроенергия през последните месеци, които са нараснали драстично в следствие стремглавото поскъпване на национално ниво.

„Намираме се в една без съмнение сложна икономическа обстановка. Повишаването на цените на електроенергията и горивата доведе до неизбежно увеличаване на цените на почти всички стоки и услуги. В тази връзка Община Брацигово, както и всички други общини в страната е изправена пред увеличаване на разходите, необходими за нормалното функциониране на всички дейности и услуги.“ посочва Кметът на Общината. Надежда Казакова допълва, че „предстоят трудни месеци за общинския бюджет, тъй като очакваните приходи са сходни с миналогодишните, а очакваните разходи са в пъти по-големи, заради скока в цените.“

Като пример за това се посочва сравнението на сметките за електроенергия на общината за месец декември 2020г., в размер на 19251.66 лева и за месец декември 2021г.- 46668.52 лева.

 

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!