26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:53, 19 януари 20221min

Нова книжка за деца с увреждания

kniga izmisleno shtastie

Пазарджик. В Пазарджик започна благотворителна кампания в подкрепа на Дома за деца и младежи с увреждания „Вяра, надежда и любов. Поводът е 30 години от създаването на специализираното заведение. Инициатор на кампанията е педагогът историк Илия Михайлов, затова в неговата пета книга „Доизмислено щастие“ автори на илюстрациите са именно децата от дома. Книгата ще излезе от печат до седмица, а лица на кампанията ще бъдат известни музиканти и артисти.

Всъщност идеята на кампанията е да покаже емоциите на децата с увреждания, които някак остават скрити за обществото. Един опит да  разкрият своето усещане за света и то по най-детския начин чрез рисунките си, а формалният повод, който Илия Михайлов използва е годишнината от създаването на дома, който три десетилетия ежедневно се посещава от десетки деца, не само от Пазарджик, но и от региона.

Илия Михайлов е добре познат на аудиторията. В неговите разкази по деликатен начин се разкрива душевността и противоборството на съвременния човек. Книгите му са за размисъл, за припознаване и за поглед отстрани, като реалните сюжети с художествените елементи са поднесени по един достъпен начин, затова и възприятието става на едни дъх. Самото заглавие „Доизмислено щастие“ също е провокирано от конкретна случка.

И този път Илия Михайлов запазва традицията да предоставя всичките средства от продажбите на книгите си за благотворителни каузи.

Пак по традиция и тази кампания ще бъде подпомогната от популярни личности.

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!