26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Къде какво кълве по родните водоеми към 17 януари

ribar zima

ЯЗОВИР „ПЯСЪЧНИК“

Еуфорията от силен риболов на бяла риба в първите десети­на меки дни от новата година обзе и най-големия язовир в Пло­вдивска област. Влезлите с лодки залагаха изцяло на джигови примамки и хващаха бели риби и костури, като в някои дни се получаваха много добри резултати. Последвалото към 17 януари трайно засту­дяване обаче неминуемо ще промени картината и вероятно тази възможност ще отпадне.

ЯЗОВИР „ГОЛЯМ БЕГЛИК

Най-после лед по високите родопски язовири! Първите отзи­ви от „Голям Беглик“ към 17 януари са обнадеждаващи. Хващани са костури на зимна блесна, като е имало и попадения от половинка на­горе. Даже и една мерна щука е влязла в актива на софийски зимни риболовци. Но с уговорката, че рибите са групирани и трябва да се търсят, което налага пробиване на повече дупки.

Снимка : pixabay

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Фидеристи са тествали поведението на рибите и след на­стъпилата студена вълна. На Дунавския ръкав са хващани ба­бушки, но на голяма дистанция и с много търпение. Ако има известно активизиране, то ще е по обяд. И редките риби сега се възприемат като добър улов, все пак сме в разгара на зимата.

РЕКА МАРИЦА

Преди валежите пловдивчани трупаха активи със скоаари на Циганския бараж, но реката придойде, задържа високо ниво и нещата се промениха. През последните дни става добър ри­болов по Мръсния канал. Хващат се предимно кефали и мору­наши от средна големина. Пълноводието отваря възможности за риболов и по притоците на Марица. Добри отзиви идват от района на вливането на река Сазлийка, където са се групирали големи пасажи с риба.

Снимка : pixabay

РЕКА РОСИЦА

На най-посещаваните места – вировете при с. Ресен – се хваща разнообразна риба, но е и доста капризна, предвид все­кидневния рибарски пресинг. По реката ловят и едри кефали, но нагоре по течението – около гр. Бяла Черква и в землищата на селата Стамболово и Лесичери. Хващат се единични риби, но пък все от „тежка категория“ по 1-2 кг. Стрелбата на бели червеи като захранка е много резултатна.

РЕКА КАМЧИЯ

Спинингисти са ловили кефали по вировете между гр. Дълго­пол и с. Величково. Преобладавали са риби от средна големи­на, като силиконовите примамки са били най-резултатни. Проб­вали да хванат риба на плувка, но без особен успех.

РЕКА МАЛКИ ИСКЪР

В най-долното течение при гр. Роман се навъртат риби, обик­новено морунаши и скобари, но не впечатляват с големина. При пълноводен Искър пасажите навлизат в притока и тогава става добър риболов по тези места.

 

 

 

Източник : / https://www.slrb.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!