27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов поздрави ромите за Банго Васил

mladenov

Пещера. Един от най-големите и най-почитаните празници, които празнуват всички роми е Банго Васил, отбелязван на 14 януари. По този повод кметът на Община Пещера Йордан Младенов поздрави ромите в социалната мрежа, като им пожела здраве, благоденствие и успехи.

Скъпи съграждани, представители на Ромската общност в Община Пещера,  за мен е чест да Ви поздравя по повод настъпването на „Бахтало Василий“ – Ромската Нова Година. На този ден искам да Ви пожелая 2022 г. да бъде здрава, изпълнена с благоденствие и  радост.

            Години на ред на територията на Община Пещера представителите на различни етноси съвместно изграждаме мира, хармонията и разбирателството помежду ни. По този начин успяваме да се развиваме и съжителстваме заедно. Взимаме важни решения и работим неуморимо за светлото ни бъдеще.

            Общинска администрация  и аз ще продължаваме да полагаме всички усилия за подобряването на живота на територията ни, нека продължим напред с подкрепа и единство. Нека спокойствие, любов и светлина изпълват домовете ви.

 Нека вашия покровител ви закриля!

Честита Нова Година!

 

12 мин 
Скъпи съграждани, представители на Ромската общност в Община Пещера, за мен е чест да Ви поздравя по повод настъпването на „Бахтало Василий“ – Ромската Нова Година. На този ден искам да Ви пожелая 2022 г. да бъде здрава, изпълнена с благоденствие и радост.
Години на ред на територията на Община Пещера представителите на различни етноси съвместно изграждаме мира, хармонията и разбирателството помежду ни. По този начин успяваме да се развиваме и съжителстваме заедно. Взимам…

Вижте повече
Може да бъде изображение с 2 души, седнали хора, изправени хора и на закрито
На Василица сутринта децата обикалят комшийските къщи и сурвакат за здраве, за благополучие, за късмет, за плодородие.
Празничните дни се свързват главно с взаимни гостувания на близки и приятели (на първо място на кръстниците), съпроводени с богати трапези и веселби.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!