20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Поздрав на Кмета на общината по случай Бабинден

cvetya

Пещера. Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували“ на родилките. По стар стил се празнува на 21 януари.

Снимката е илюстративна

По този повод в социалната мрежа поздрав е отправил Йордан Младенов-кмет на община Пещера. Ето какво е споделил градоначалника :

„Народните традиции са живи. На 8 януари с блага дума, цвете и с много признателност и обич почитаме своите Баби. Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали.
Бабите са най-близките хора, които винаги бдят над нас и нашите деца. От баба винаги можем да поискаме обич и внимание, тя никога няма да ни откаже. Бабите винаги помнят победите на своите внуци, гордеят се, припомнят ги, дори да сме забравили за тях. Те остават в живота ни като най-добрият, ласкав и сговорчив авторитет.
Те ни учат, напътстват и благославят. Бабите ни помагат да не се загубим в забързаното ежедневие. Бабите за нас са онзи пристан, при който можем да се завърнем след бурята, да склоним смирено глава, да попитаме или признаем грешките си. За да поемем отново по своя път.
Нека никога не забравяме онзи друм, който води до Баба. Днес да сведем глави в знак на синовна признателност, да запомним очите, усмивката и топлата длан.
Сърдечно поздравявам всички Баби и всички онези, които имат отношение към акушерството от Пещера, Радилово и К. Димитриево!
Скъпи жени, пожелавам ви много здраве, добруване, спокойни старини и обич от внуци и правнуци! Бъдете честити и незабравими!
За много години!“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!