26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Още едно занемарено място отиде в историята на Пещера

krugovo peshtera arhiv

Пещера. След сигнали до Община Пещера от страна на граждани живущи в блоковете до магазин „Шарен свят“ за проблемни участъци в междублоковото пространство, последваха мерки предприети от Кмета на Общината. Така още едно „срамно“ място в града е благоустроено.

Снимка :peshteraprim

„Кал от дъждовна вода, коловози от автомобили, тръни… така изглеждаше този крайно занемарен участък , с инфраструктура оставена на саморазпад, по който преминават хората живеещи в блока. Проблемът „замитан“ през годините предизвикваше справедливо недоволството на нашите съграждани. След като кметът Йордан Младенов се запозна лично с неудобствата на семействата, дойде решението да се сложи край на тази сага“, това каза за Peshteraprim шефът на ОП „ЧПОИ“ Георги Смилянов.

Снимка :peshteraprim

Със средства на предприятието, работната група изгражда подпорна стена, премахва съществуващата растителност, монтира сифонна шахта за отвеждане на дъждовна вода. Бригадата насипва съществуващия паркинг с трошено-каменна фракция за осигуряване на водопопиваемост, полага бетонна настилка към подходите на блоковото пространство и изгражда стълбище към ул. „М. Такев“.

Снимка :peshteraprim

Смилянов допълни, че намерението на Младенов е в неговия мандат живущите в Пещера да усетят осезаема промяна в средата около домовете си. За целта се предвиждат средства за благоустрояване в междублоковите пространства.

Снимка :peshteraprim

„Всички плащаме данъци, за да получим уредена и модерна градска среда близо до домовете ни“, коментира Георги Смилянов.

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!