19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Съд в Пазарджик заседава по казуса с референдум в Синитово

sud pazardzhik

Пазарджик. Административният съд в Пазарджик ще заседава по казуса с проведения в края на миналата година референдум в Синитово, резултатите от който показаха, че жителите му са против изграждането на депо за индустриални отпадъци в землището на селото. Инвеститорът на проекта обаче обжалва законността на допитването.

Експертът по устойчиво управление на отпадъците и говорител на инициативния комитет в Синитово Костадин Деянов коментира:

„Битката продължава, тъй като инвеститорите обжалват референдума пред Административен съд – Пазарджик. Това е вторият референдум. Първият референдум беше 2019-а, след това събрахме нова подписка, втори референдум, и той беше успешен според общинската избирателна комисия. Явно битката ще е дълга, но жителите на Синитово са решени да я доведат до успешен край на всяка цена“.

„Ние оставаме твърдо против реализацията на това вредно за здравето на хората и за околната среда и водите инвестиционно предложение“, добави говорителят на инициативния комитет в Синитово Костадин Деянов.

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!