18 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Виктория Симонова за първото място в Националния литературен конкурс за поезия “ Моето синьо лято“ 2021 г.

fondacia astika

Пещера- Бургас. Благодаря на Община Бургас и Фондация „Астика“ за високото признание и номинацията на първо място в Дванадесети национален конкурс за стихове „Моето синьо лято“ 2021 !

Виктория Симонова

Чувствам се завинаги свързана с този град на поети с лирични души, в който двата символа на безкрайността се сливат и ме вдъхновяват с величието, чара и красотата си. Посвещавам тази победа на моята майка – ангел, чието име винаги изписвам на пясъка и някъде по брега и по пристана, разпръсвам своите частици – душа, посветени на нея.

Сън

Морето ме пленява със величие, с вълни от перлена коприна. По пристана разпръснати са стихове и носят всички твоето име. Докосва ме със нежност вятъра нашепва ми за малките ти тайни. И виждам те усмихната на пясъка красива като изгревно сияние.. Небето е картина изумителна, наситена със залезни отблясъци. Вълшебство ненагледно и пленително, създадено от рая за мечтатели. Прегръщаш ме с криле и пак отлиташ, в бургаската безкрайна синева. Събуждам се самотна. И се питам ще дойдеш ли отново на брега?.

Виктория Симонова


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!