19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков19:45, 26 септември 20201min

„Биовет“ АД с литературен конкурс и конкурс за рисунка за Деня на будителите

konkurs knigi

Пещера. Ръководството на „Биовет“ АД – Пещера учредява ежегоден анонимен конкурс за написване на есе, разказ, стихотворение или създаване на рисунка на тема „Пещерските будители“, събитието е посветено на Деня на народните будители, който се отбелязва в страната ни на 1 ноември. За участие в конкурса се канят всички ученици от община Пещера, които са на възраст от първи до дванадесети клас.

Целта на конкурса е да бъдат популяризирани местните личности дали всичко от себе си за добруването на родния край. 

Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в три възрастови групи:

Първа група: 1-4 клас

Втора група: 5-7 клас

Трета група: 8-12 клас

Конкурсните работи ще бъдат оценявани по следните критерии:

А/ За есе, разказ и стихотворение

– писмена грамотност

– лично отношение по темата

– спазване на темата

– богатство на изразните средства

Конкурсните работи трябва да бъдат написани на ръка.

Б/ За рисунка:

– композиция

– пластичност

– цветова хармония

– изразителност

– вид на изразните средства

Форматът на рисунките трябва да бъде 35/55 см., на кадастрон.

 

Всеки от участниците има право на участие с една работа. Тя трябва да бъде поставена в голям непрозрачен плик,  а в малък плик всеки участник трябва да напише името, възрастта и училището, от което е. Специално жури, в което влизат преподаватели по изобразително изкуство и български език и литуратура, ще оцени конкурсните работи по шестобалната система.

Във всяка от категориите и възрастовите групи ще бъдат връчени по три парични награди, като за първо място наградата е 150 лв., за второ – 100 лв., за трето – 50 лв. Наградният фонд е осигурен от „Биовет“ АД.

Конкурсните работи се събират в срок до 25 октомври 2020 г. в училищата на участниците. На следващия ден те ще бъдат предоставени на членовете на журито за оценка, а наградите ще бъдат връчени в навечерието на Деня на народните будители.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!