24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:46, 5 януари 20221min

Промениха мястото за хвърляне на кръста на Богоявление

bogoyavlenie

Пещера. В 11:30 на 6 януари от пл. „България“ ще потегли Литийното шествие за Йордановден. Форсмажорни обстоятелства не позволяват кръста да бъде хвърлен от закрития мост във водите на Стара река.

След отслужване на Богоявленски водосвет от енорийските свещеници от града кръста ще бъде хвърлен във водите на езерото в централния парк.

В ритуала  и тази година ще участват само мъже, които предварително са представили кръщелно свидетелство.

Всички пещерци и гости на града са поканени да се включат в ритуала по изваждането на кръста от водата на езерото  в централния парк, както  и да се включат в празничното събитие.

Peshteraprim припомня, че през 2021 година кръста извади Васил Гюрджеклиев. Костадин Тахов беше късметлията през 2020 година.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!