25 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ще ловим кръста за Йордановден на моста в центъра на Пещера

bogoyavlenie

Пещера.В 11:30 на 6 януари от пл. „България“ ще тръгне Литийното шествие за Йордановден. Ще се отслужи Богоявленски водосвет от енорийските свещеници от града с хвърляне на кръста в течащите води на Стара река.

В ритуала  и тази година ще участват само мъже, които предварително са представили кръщелно свидетелство, уточняват от пресцентъра на Общинската администрация.

Всеки, който отговаря на изискванията ще получи специална фланелка. 

Всички пещерци и гости на града са поканени да се включат в ритуала по изваждането на кръста от водата на реката до покрития мост в центъра, както  и да се включат в празничното събитие.

 

 

Деветима бяха кандидатите да уловят причастието на Йордановден през 2021 година. Тогава кръста извади Васил Гюрджеклиев.

Васил Гюрджеклиев Снимка : личен архив

Костадин Тахов извади кръста през 2020 година.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!