18 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Без допълнителни ограничения заради Омикрон засега

OMICRON

Засега не се планират допълнителни ограничения заради новия вариант на коронавируса Омикрон, засечен и в България, с изключение на изисквания за влизащите в страната.

Това посочи главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев след работна среща в Министерството на здравеопазването.

Хората, които пристигат в България от страни в „червената зона“ по заболеваемост, освен сертификат за ваксинация или преболедуване, ще трябва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в страната. В противен случай те ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина.

Същевременно стана ясно, че министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет за координация и контрол на въведените противоепидемични мерки.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!