20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Биовет“ АД зарадва децата от два дома в Брацигово и Пещера

hyuvefarma biovet

Пещера. Служители и работници на „Биовет“ АД – гр. Пещера събраха 2 000 лв. след провеждането на благотворителен базар в предприятието, а с тях дариха диван, прахосмукачка, хладилник и лакомства, за да зарадват за Рождество Христово тридесет деца от Комплекса за социални услуги в Брацигово и Центъра от семеен тип за настаняване на деца без увреждания в Пещера.

Идеята за базара се родила спонтанно, като „дамски отговор“ на проведения в началото на есента футболен благотворителен турнир от мъжете в завода. Припомняме, че тогава бяха събрани 3000 лв., с които вече са закупени осем нови уреда за Центъра за работа с деца с увреждания в Пещера.

„Решихме, че ние също искаме да направим подобно събитие, като покажем своите кулинарни възможности, разказа Станимира Батаклиева, ръководител на „Развойна дейност“ към Центъра за производство на биологични продукти в „Биовет“ АД. Така се стигнало до провеждането на благотворителния базар „Даровете на есента“. „Всяка от участничките приготвила домашни сладкиши, баници, погачи, туршии и сладка, а някои просто донесли плодове и зеленчуци, отгледани в градината. В продължение на цял ден екопродуктите се предлагали във фоайето на предприятието и вечерта в благотворителната каса постъпили седемстотин лева.

В продължение на още седмица в различните цехове и на порталите имало оставени благотворителни кутии, като сумата набъбнала до 2 000 лв.

„Решихме да разделим парите на две и да подпомогнем децата от Комплекса за социални услуги в Брацигово, както и Центъра за настаняване на деца без увреждания в Пещера. Така в Брацигово децата се сдобиха с нов диван, който броени дни преди Коледа бе монтиран в една от къщичките на Комплекса, а 22 деца получиха заедно с него и подаръчни кутии с лакомства от шоколад „Милка“, директорката Зорка Николова благодари на ръководството на предприятието и колегите за проявената отзивчивост. Ние помагаме на децата там не за първи път.“ – допълни Антонов.

„Центъра от семеен тип за деца без увреждания в Пещера зарадвахме с нов хладилник и прахосмукачка, като всеки от осемте настанени в социалното заведение вече има и подърчен комплект с лакомства, когото ще намери под елхата на Рождество Христово.“ – разказа Стоян Антонов, който заедно с колежката си Станимира посети Центъра за деца в Пещера. Там те бяха посрещнати от директорката Аксиния Лулова и нейните колеги.

Г-жа Лулова изказа огромната си благодарност за отделеното внимание и оказаната навременна подкрепа.

„Имахме нужда от нов хладилник и когато г-н Антонов ни се обади, за да предаде, че са решили да ни направят подарък за Рождество Христово, веднага приехме. Изказваме огромна благодарност за сторената добрина и се надяваме, че в лицето на „Биовет“ АД винаги сме намирали и ще намерим подкрепа. Две от момчетата настанени в Центъра са на работа в „Биовет“, а при нас са още от ученическите си години.“ – разказа още директорката.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!