08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Тази питка е пухкава като облаче, мека като коприна и много вкусна!

pitka

Често ни се случва да ни се яде домашно приготвена поста пита, намазана с масълце и посипана с домашна чубрица. Вечерата трапеза на бъдни вечер не може да мине без хляб с паричка. Peshteraprim ви предлага изпробвана рецепта за приказната нощ :

Продукти : 

  • брашно – 420 г
  • топла вода – 200 мл
  • сол – около 1 с.л. или на вкус
  • сода – 1 ч.л.
  • ябълков оцет – 1 с.л.
  • зехтин – 5 с.л.
  • бакпулвер – 1 бр..

Приготвяне :

Смесете необходимото количество брашно, бакпулвер и сол и ги пресейте заедно поне три пъти. Гасете содата в 1 с.л. оцет и я изсипете при брашното. Добавете топлата вода и зехтина и разбъркайте с лъжица, докато водата започне да се поема от брашното, след което омесете тесто, което трябва да е меко и много слабо лепнещо.

Разрежете с намазнен нож върха на топката тесто леко и оставете да си отпочине 15 минути. Готово е когато във вътрешността му има балончета въздух. Сега е времето да сложите паричката и премесвате отново. След 5 минути пауза слагате оформената пита в намазнена тава.

Изпечете содената питка на 180 градуса за около 35 минути, до приятен златист цвят.

Докато сполучливата содена питка е все още гореща, намокрете чиста марля с вода, изстискайте я и завийте погачата. Леко поръсете с вода и завийте с кърпа, за да омекне.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!