26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

По Коледа: концерти, филми на „Дисни“ и „Сам вкъщи“

televizor

Концерти, с участието предимно на звезди от българската естрада. Филми на коледна тематика, включително задължителният за това време на годината „Сам вкъщи“ и коледните обръщения на българския патриарх Неофит и папа Франциск, предлагат телевизиите в празничните дни около Коледа.

Зрителите, които искат да съпреживеят празника в неговата църковна най-чиста форма, могат да заложат на Българската национална телевизия, която ще излъчи от храм-паметника „Александър Невски“ Празнично богослужение за Бъдни вечер (24 декември, 17.55 часа), обръщението на Патриарх Неофит по повод Рождество Христово (24 декември, 20.30 ч.) и празничното богослужение за Рождество Христово (25 декември, 9.30 ч.).

На 25 декември обществената телевизия ще излъчи и коледното послание и благословия „Урбе ет Орби“ на папа Франциск (12.55 ч.). Същият ден БНТ предлага още коледен концерт на гвардейския духов оркестър (19.00 ч.) и коледни звезди с участието на Орлин Горанов, Веселин Маринов, Васил Найденов, дует „Ритон“ и други звездни на българската естрада.

На 26 декември от 13 часа е началото на традиционния концерт коледно матине, в който звезди от естрадата си партнират с оркестъра, хора и балета на операта в Стара Загора. „Гуен Стефани в коледно настроение“ завършва празничната програма за неделя на БНТ.

„Коледа няма да дойде, ако не бъде излъчен „Сам вкъщи“, дори да има нещо вярно в този популярен майтап, основание за притеснение няма. Би Ти Ви ще излъчи един от най-популярните и забавни филми на коледна тематика на 25, 26 и 27 декември от 12.35 часа.

Един от най-популярните кадри от "Наистина любов"

© Universal Studios

Един от най-популярните кадри от „Наистина любов“

Телевизията ще покаже и една от най-харесваните любовни коледни ленти – „Наистина любов“ с участието на Хю Грант, Колин Фърт, Ема Томпсън, Лиъм Нийсън и още куп звезди за британското кино (26.12, 20 часа). Действието се развива в Лондон пет седмици преди Коледа и проследява вълнуващи и забавни любовни истории.

На 25 декември от 20 часа Би Ти Ви ще излъчи и поредното издание на благотворителния концерт Българската Коледа.

Част от участниците в Българската Коледа 2021

© Прессекретариат на Държавния глава

Част от участниците в Българската Коледа 2021

Ден на „Уолт Дисни“ е акцентът в коледната програма на „Нова телевизия“. Той започва „предпремиерно“ на 24 декември от 21 часа с най-новата версия на класиката „Цар Лъв“. Официално, на филмовото студио с най-добрите детски филми е посветен 26 декември.

Телевизиите по Коледа: концерти, филми на "Дисни" и "Сам вкъщи"

© Walt Disney

„Нова телевизия“ ще покаже шест заглавия, подходящи за цялото семейство, три от които са премиерни за България. Дебют в празничния ден ще направят четвъртият филм от култовата поредица „Играта на играчките: Пътешествието“ (12.30 ч.), фентъзи приключението „Дъмбо“ (14.30) и продължението на любимата приказка на малки и големи „Замръзналото кралство II“ (20 ч.). Доброто настроение ще допълнят хитовите ленти „Коледни кутрета“, „Красавицата и Звяра“ и „Книга за джунглата“.

 

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!