19 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Места в България, които сбъдват желания

detelinka

В България е пълно с чудотворни места, но някои от тях не са особено популярни. Езерото на желанията в пещерата Леденика е сред тях. Според легендата, ако човек потопи ръката си в леденостудената вода на езерото Леденика и си пожелае нещо, желанието му със сигурност ще се сбъдне. Пещерата Леденика се намира на 16 км от град Враца, на територията на природен парк „Врачански Балкан“. Малката пещера Свети Иван Рилски, намираща се в близост до Рилския манастир, също е място, където се сбъдват желания. Според вярванията, ако човек успее да мине през дупката на входа, значи е праведен.

Желанието трябва да бъде написано на лист хартия и да бъде оставено между камъните. Демир баба теке – намира се край село Свещари, община Исперих, също е магично място. Според преданията Демир баба теке лекува и изпълнява желания. Водата в аязмото на територията му пък се слави като благодатна за дамите, които искат да забременеят. Земенският манастир е повече музей, отколкото манастир. Влезте във вековната църква със запазени уникални стенописи.

Според поверието е достатъчно да сложите лявата си ръка на запазения оригинален олтар и да си намислите желание. Парченце, за което се смята, че е от Христовия кръст, в момента се съхранява в сандъче в манастира на отец Боян Саръев в Кърджали. Сандъчето е винаги затворено, за да няма повреди от светлината и влагата. Ако пристъпите с вяра и положите ръка върху сандъчето, казват, ваше желание ще се сбъдне.

 

Източник : / https://retro.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!