20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ал Бано уморен от раков тумор, исхемична болест и едем на гласните струни

al-bano-romina

Италиански продуцент подготвя тв сериал за живота на Ал Бано и вече пише сценария за него. Това разкри самият певец в интервю за в. „Кориере дела сера“. „Ако първата сцена е раждането на Албано Каризи, представям си я така – вoенно време, в една малка стая ме хранят с магарешко мляко, защото майка ми не е имала мляко. Горкичката, на 19 г. била сама, баща ми бил в нацистки лагер.“

Ал Бано още не знае кой актьор би искал да го изиграе. Признава, че като млад бил страшно
срамежлив и че повръщал от страх преди първия си концерт в Милано, където имало 20 000 души. Ролята на майка му Йоланда певецът мечтае да бъде изиграна от София Лорен. В ролята на възрастния Ал Бано би могъл да се превъплъти самият той, въпреки че здравословно 78-годишният певец не е съвсем във форма. Едва сега, покрай подготовката на биографичната лента, става ясно, че през последните години той е бил на няколко пъти на косъм от смъртта. Ал Бано преживял раков тумор, развил исхемична болест на сърцето и едем на гласните струни.

Със сигурност във филма ще стане въпрос и за Сандро, брата на Адриано Челентано, който пръв надушва таланта на Албано Каризи и го привлича към клан Челентано – там навремето се лансират млади таланти. Преди да стигне дотам обаче, Ал Бано спи на строителната площадка в Милано, където работи като бояджия. „Без светлина, със свещ – това ми приличаше на генерална репетиция за погребението ми.“ Дни наред сe храни само с ананаси в консерви. Стъпка по стъпка младежът Албано Каризи стига до първия си успех в музиката, който идва след три години. През 1967 г. открива концертите на „Ролинг Стоунс“. Един от най-важните моменти в живота му е срещата, пак тогава, с Ромина Пауър, дъщерята на две холивудски звезди – Линда Кристиан и Тауър Пауър. Малко по-късно двамата се женят и Ромина отива да живее в селско имение в Челино Сан Марко, област Пулия. Известни италианци пишат за Ал Бано, че е заключил Ромина сред кокошки, заради което той решава да ги съди. Най-драматичният момент в живота на певеца обаче е изчезването на неговата голяма дъщеря.

На 31 декември 1993 г. Иления изчезва безследно в Ню Орлиънс. И до днес не е ясно какво точно се случва с 23-годишното русокосо момиче. „Говорих с двама души, на които пред река Мисисипи казала, че „принадлежи на водата“. На същото това място, но по-късно Ал Бано „вижда“ дъщеря си и разбира, че се е хвърлила в реката. И до днес обаче Ромина Пауър е убедена, че дъщеря им е била дрогирана и отвлечена. „Винаги ще продължа да те търся“, каза тези дни в тв интервю Ромина за Иления, която днес би била 51-годишна.

 

 

 

Източник : / https://retro.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!