29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Лили : На вас ви е лесно, но аз се вълнувам

Лили Иванова беше посрещната на крака на първия от трите концерта в зала 1 на НДК. За много от почитателите на най-голямото име в българската музика това бе дълго чакана среща, отлагана два пъти заради пандемията. И това очакване сякаш се е превърнало в още по-голяма жажда за среща – за това да слушаш само българска музика, представена от само български музиканти, и то на световно ниво.

Перфектен звук и красиво осветление – за които Лили не пропусна да благодари на Антоан Хадад и Ангел Попов, и не на последно място – топла зала, са само детайлите от този 90-минутен спектакъл, изпълнен с „любов до краен предел“ (както се пее в една от новите песни „Без контрол“).

Лили Иванова е сред малкото родни певци, които на живо умеят да създават уют за своята публика. Затова и публиката иска още и още от нея, а тази жажда е изумителна – защото продължава от 1961 г., когато момичето от Кубрат решава да се премести в София. Вече 60 удивително плътни, ползотворни и лишени от безсмислени ходове години – близо 40 албума, близо 12 000 концерта, близо 1000 песни, все по-близо до сърцата на хората…

На вас ви в лесно, но аз се вълнувам“ са думите на Лили, които най-точно описват цялостната атмосфера и настроение от 14 декември. След като си бил лишен от сцената и свободата да се изразяваш чрез изкуството си, още по-впечатляващо е, когато изглеждаш в перфектна форма, поддържаш тази форма, адекватен си на времето и професията си, развиваш се и поддържаш собствените си високи стандарти.

На концерта Лили Иванова представи 15 песни, чиято подредба бе в своеобразна емоционална градация и разходка през всички години от нейното творчество. В началото бяха четирите песни от новия мини албум „Чуй душата ми“, от който, освен „Без контрол“, са също „Животът“ и „Маската“. Последваха го „Ако спра да обичам“ – песента за вечното момиче, чието време „в радост изтича“ и винаги има просълзени, вечният хит „Искам те“, песента с мирис на море „Този свят е жена“ и едно наистина „Невероятно“ парче, в което Лили показва цялата красота на гласа си.

На „За тебе бях“ публиката отново беше на крака и така остана до края, пеейки със своята любимка „Щурче“, „Детелини“, „Панаири“. През последните години няма концерт на Лили без „Присъда“ и изпятото с много любов откровение: „Последната ми дума ще е песен“.

Финалът на вечерта бе с „Предупреждение“ – песен, с която пред време певицата откриваше концертите си. Хитът от едноименния албум излиза през 1980 година.

За музикантите си Лили Иванова отбеляза, че част от тях са до нея „вече 10-15 години, а някои и повече“ – както Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон). В бенда са също Ангел Дюлгеров – китари, цигулка и аранжор на цялата програма, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, и вокалното трио „ЛаТиДа“ – беквокали. Изненадата бе басистът Борис Таслев на мястото на Веселин Веселинов-Еко.

Но още по-голямата изненада бяха думите „Бяхте съвършени“. Това бе отговорът на Лили – на продължителните аплодисменти и спонтанните виковете от залата „Лили, супер си“ и „Обичаме те“.

Тази вечер в зала 1 на НДК е вторият от трите концерта на Лили Иванова. Своеобразният триптих поставя кулминационната точка на нейното национално турне, минало през Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Шумен и Русе, припомня БТА. Предстои да бъде издаде специален брой на „ЛИК“, посветен на Лили Иванова.

 

 

 

Източник : / https://life.dir.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!