04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Коалиционното споразумение ще бъде оповестено утре

narodno sabranie
Коалиционното споразумение за управление на страната ще бъде готово до утре

В петък, след пленума на БСП (насрочен за 13:00 часа), ще бъде оповестено.

Това обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев след извънредна лидерска среща на четирите формации, преговарящи за съставяне на кабинет – ПП, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

По-рано днес стана ясно, че е свикана спешна среща заради възражения на БСП, свързани с неясноти около пакета законодателни мерки в социалната сфера в коалиционното споразумение.

Първата обща среща между представители на четирите преговарящи формации завърши с уверения, че всички разминавания са уточнени и помежду им цари пълно разбирателство.

„Както знаем, работеха екипите дълго време, накрая се стигна до лидерска среща, така че всичко да се заключи – финални текстове, които могат да бъдат гласувани от съответните органите. Финалните текстове са готови в момента, така че смятаме, че живот и здраве ще имаме, надяваме се, напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня“, заяви Асен Василев.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова увери, че вече няма възражения.

„Да имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и разположено в бюджетирането за догодина“.

Другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков коментира:

„Вървим към предлагане на едно стабилно правителство, което се надяваме да бъде следващите 4 години. Днешният разговор потвърди същия конструктивен тон, както водихме дискусиите през последните няколко, че това ще е скоро факт“.

От „Има такъв народ“ отказаха коментар.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!